Wimperextensions

 One By One 

Wimperextensions zijn (valse/nep) wimpers die aan de eigen wimpers, haartje voor haartje worden vastgemaakt. De eigen wimpers worden verlengd (wimperverlenging) waardoor er een prachtige open blik ontstaat. Het is net alsof de ogen al reeds opgemaakt zijn met mascara. Uiteraard is het effect niet na te bootsen met make-up. Lange wimpers krijg je niet door make-up zoals mascara maar alleen door wimperverlenging.

Er wordt een extension geplaatst met de juiste lengte/dikte op jouw natuurlijke wimpers. Doordat je de aanhechting niet ziet zitten en er op elk natuurlijk wimperhaartje een extension wordt geplaatst geeft dit een natuurlijk effect.

Een mens heeft ongeveer 90 tot 120 wimperhaartjes per oog. Op elk haartje komt een extension! De behandeling duurt bij een nieuwe set dan ook zo’n 2 uur en bij een nabehandeling ongeveer 1 uur.

 

Volume Lashes 2d – 6d

De volume techniek wordt ook wel 2D-6D, 3D of (russian) volume wimpers genoemd, maar het is allemaal één dezelfde techniek.

Wat we doen bij deze techniek is het maken van waaiers, deze waaiers worden met de hand gemaakt en zijn dus niet kant- en klaar zoals de welbekende plukjes.
Er kunnen zo’n 2 tot 6 extensions als een waaier op één natuurlijk wimperhaartje worden bevestigd, waardoor je dus ook meer volume kunt creëren. De extensions die hiervoor worden gebruikt zijn 0.05, of 0.10 mm dik (dit staat niet gelijk aan het gewicht) waardoor het niet te zwaar is voor de natuurlijke wimpers.

De gemiddelde behandelingsduur voor een nieuwe set is 2uur en bij een nabehandeling ongeveer 1 uur.

Houdbaarheid:
De wimperextensions blijven gemiddeld 5 tot 6 weken zitten voordat het laatste haartje uitvalt. De eigen wimpers hebben een levensduur van 5 weken, waarna ze uitvallen en er weer nieuwe haartjes groeien. Dit noemen wij de ‘groeicyclus’. Om mooie volle wimpers te behouden, kan je binnen 2,3 tot 4 weken terug komen om ze te laten opvullen. Zo heb je altijd een mooie oogopslag. 

Met de wimperextensions kan je alles doen:
– Zwemmen
– Douchen
– Sporten
– Sauna

Wel moet je oppassen met producten waar olie in zit, dit omdat olie de lijm kan laten losweken. Wij adviseren om olie-vrije makeup remover of foam te gebruiken. (deze is verkrijgbaar in de salon.) Reinigen van de wimpers is erg belangrijk. Als de wimperextensions niet goed gereinigd zijn, kan de lijm uitdrogen en loslaten.

 

Voor meer informatie over verzorging van wimpersextensions lees je hier.